Kurki smażone na maśle.

     Dzisiaj, ku uciesze męża, dostaliśmy dużą porcje świeżych kurek, takich prosto z lasu, więc postanowiłam podać je na obiad. Najgorszą pracą było ich czyszczenie, ale było warto! Chrupiące, aromatyczne kurki smażone na maśle!!! Mmm... Pycha! Polecam!!!

Składniki na kurki smażone na maśle
500 g oczyszczonych kurek
1 cebula
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
     W garnku, lub głębokiej patelni rozgrzewamy masło. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na maśle, po czym dokładamy grzyby, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 3-4 minuty. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy natkę pietruszki i odparowujemy nadmiar płynu, smażymy jeszcze 2-3 minutki. Doprawiamy solą, pieprzem i gotowe!

Komentarze

Prześlij komentarz